Clinic, kurs och spår

Det har varit en relativt träningsintensiv helg, först clinic och kurs i fritt följ och idag fick alla hundarna spåra. Kursen var bra på så sätt att vi fick ett system för att träna in ett bra följ från början vilket passar Zack väldigt bra just nu. För Polka handlade det mer om att fortsätta som vi gör men kanske göra mer av snurrningarna och var mer noggrann med belöningarna. Mycket miljöträning för valpen blev det och det var lite blandat resultat, ibland bra ibland sämre. Han har haft lite svårt att koppla av i de nya miljöerna så det behöver vi fortsätta jobba med.

Idag fick hundarna spåra var sitt spår på eftermiddagen. Zack fick ett spår på 30 m som han klarade bra. Vid godis i varje steg blir han lite väl långsam men när jag tunnade ut på godisen blev det lite bättre fart men något sämre fokus. Polka fick ett spår på 1100 m som gick jättedåligt i början och jättebra därefter. Hon hade fel sinnesstämning när hon gick på spåret och sprang genom påsläppet, analyserar två gånger men väljer ändå fel håll. Jag hade lagt det svårt i början men det blev för avancerat och vi tappade spåret helt. Hon sprang och stressade och hann inte med att fundera på vart spåret tog vägen. Efter första biten tog jag tag i min roll som förare och började bromsa mycket mer och gick närmare henne. På så vis kunde jag styra upp henne lite mer och hon spårade då mycket, mycket bättre. Vi något tillfälle valde hon fel väg men hittade rätt igen, mestadels utan min hjälp. Alla pinnar åkte självklart med in och jag hade varit duktig och kom ihåg vatten denna gång. Nästa spår måste verkligen bli ett precisionsspår med fokus på lugn i börja av spårandet för att få ned stressen i början.

Imorgon blir det träning på brukshundsklubben. Zack ska få fortsätta träna fritt följ och Polka får köra genom brukslydnaden och lite annat. Förhoppningsvis kommer det finnas möjlighet att köra långa inkallning med ställande (ska ta med godismaskinen!), framåtsändande, tungapport (2kg) och apportering. Hopp, kryp och stege avvaktar vi med tills underlaget är bättre. Men vi ska köra en kedja med följ, skall, apportering, sättande under gång, tungapport och inkallning med ställande (belönas bakåt).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *