Tävlingskurs och hemmaträning

Torsdag och fredag var vi så iväg på kurs som handlade om tävlingsträning. Det var oerhört värdefullt och jag fick med mig massor av nya tankar. Några av de viktiga sakerna som jag tar till mig:

  • Sluta slaskbelöna. Vad är jag ute efter att förstärka, våga ta det lite längre för varje pass.
  • Var mer “ren” i upplägget inför varje övning. Inga förberedelse-belöningar om inte verkligt nödvändigt, tänk igenom förberedelser
  • Tänk igenom träningsupplägget för varje träningspass. Mer uppvärmning men mindre godis. Tänk mer kedjor även i individuella övningar för att få mer övergångar mellan moment.
  • Träna mer med externbelöningar eftersom Polka blir lite osäker på avstånd.
  • Variera belöningarna mer och träna mer kedjor
  • Försök hitta olika vägar för att träna moment, inte alltid bara belöna upp problemområden.

Under kursen fick vi problem i lämnandet, det är något som har hänt i Polkas hjärna i förhållande till mig i fotposition. Fotgående går bra men sitta vid sidan har blivit jobbigt. Vi övade lite på det hemma idag och det ska vi fortsätta med. Lite omvänt lockande och godis på marken tillsammans med min förberedelse ska vi befästa ordentligt. Imorgon tänkte jag köra igenom hela lk 3 på en ny plats. Min plan för momenten är:

Belöna en ingång på plan ordentligt. Fritt följ – gå på och träna vändningar och lite uthållighet. Fela ut henne genom att öka takten och gå svängar om hon inte hänger på. Sättande under gång- göra nya förberedelsen och lägga in en sväng innan skiftet. Lägg på ett omvänt lockande utan godis på vägen tillbaka.

Inkallning med ställande – gör hela momentet. Rutan – belöna nedläggandet. Gör resten av momentet och gå direkt till apporteringarna. Använd omvänt lockande i träapporteringen och kom ihåg nya förberedelsen, belöna och var noga med kvarsittandena. Vittring – omvänt lockande i avslutet. Fjärr – skicka bakåt på en externbelöning efter några skiften (sitt-stå-ligg-stå -sitt).

Momentrutiner: FF: nu är det fritt följ, Sättande under gång: sitt – fot. Inkallning med ställade – nu är det inkallning men först ska vi sitta kvar. Efter uppställning: ser du bollen? Rutan: var är? Hoppapport: nu är det hoppapport men först ska vi sitta kvar. Metallapport: nu är det apport men först ska vi sitta kvar. Vittring – nu ska vi sniffa (lugn), Fjärr: nu är det fjärrfjärr.

2016-03-19 19.54.43

Zack har också fått träna lite men jag behöver tänka genom hans träningsplan lite mer. Det får bli ett projekt för morgondagen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *