Genrep

Idag var vi iväg till Vadstena för att träna lydnad. Det blev ett bra genrep på vad vi behöver jobba med framöver. Bra gruppmoment! Bra ingång på plan, halvdassigt fritt följ, satte sig inte i sättandet. Inkallningen däremot var 10-mässig. Mycket bra ruta förutom att hon av någon anledning satte sig upp efter första liggkommandot. Mycket märkligt. Jag belönade liggandet så det kändes som helt rätt så här i efterhand. Lite grund i rutan med helt ok. Hoppapport blev bra men lite rörelse i kastet och aningens tugg i avlämnandet. Bra metallapport, lite rörelse i avlämnandet. Lite hetsig i vittringen och lyfte först på fel pinne samt lite tugg men med hjälp av omvänt lockande blev det bra. Lite rörelse i avlämnandet. Halvdassigt nedläggande som hon fick göra om, därefter blev fjärren riktigt bra. Avslutade med lite följ för att få till lite bra belöning och det blev helt ok.

10363863_10153596126313237_6875444921406188494_n

Till tävlingen ska vi jobba på fria följet och sättandet, gärna på lite nya platser. Avlämnanden av apporter och stilla i kastandet och lämnande för inkallning. Mycket stadga i sittande vid sidan med andra ord. Vi får göra några vittringsapporteringar också för att få ned lite stressnivå. Självklart behöver även fjärren stärkas och även transporterna. Jag tycket hon kändes ganska bekväm idag även om jag la in ett antal belöningar så kunde hon varit mer obekväm. Så det känns ganska bra. Lite tråkigt att fria följet är så långt ifrån som jag vill ha det men det får vi helt enkelt jobba med. Det är antagligen miljön som stör ut henne så det ska vi kunna jobba mer på. Det har inte blivit så mycket miljöträning på senaste så det får vi ändra på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *