Vettig träning och valpbus

Polka fick ett pass brukslydnad på LBK idag och skötte sig rätt bra. Fria följet var ju långt ifrån bra men med mycket hjälper gick det i alla fall åt rätt håll. Vi ska lägga kampanj på det nu och träna mycket ute på detta för att få tillbaka lite riktning. Mycket snurrar, belöningen kommer i snurren och även lite kortkoppel på ibland.

Inkallning med ställande var helt ok, kunde ha fått ett lite snabbare ställande men det var godkänt. Jag hittade ett bra sätt att jobba med stadgan i metallapporteringen så det ska vi också fortsätta med. Lite kryp i slutet som också gick bra med tanke på att det var första försöket utomhus. Tungapportering som gick ok, vi behöver jobba oftare med det momentet. Framåtsändandet gick ok men jag slarvade lite i planeringen och släppte igenom mycket som jag inte borde ha gjort. Till nästa gång måste jag vara mer noggrann i utförandet, annars blir det aldrig bra!

Så fokusområden för veckan: fritt följ (position! och nya platser), hålla fast och sitta still och nedlägganden.

Zack fick också träna lite, han var lite trött men kämpade på. Mest blev det lek och stadgeträning samt lite fritt följ. Han behöver få mer värde i leken innan vi jobbar med fartmoment. Inkallningen går bra men annars behöver vi stärka upp leken mer för att få lite högre aktivitet än bara godis. Vi behöver också jobba mer med att komma in med leksak till mig. Han är mest intresserad av att lägga sig och äta på leksakerna så det får vi jobba med! Vi ska även lägga lite tid på sitt från ligg, det är inte så lätt enligt Zack…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *