Glad träning!

Det har varit rolig och bra träning i veckan som varit. I torsdags blev Polka lite dålig och kräktes på vägen till lydnadskursen så hon fick vila och Zack fick testa att springa snabbt tillbaka från en godisskål. Bra övning! Det som han ska träna i veckan som kommer är:

 • Byta fokus via riktningsangivelse (hö/vä) och handtecken
 • Fritt följ med mjukost och vänstersnurrar
 • Komma tillbaka med leksak
 • Hoppstå
 • Vila medan andra tränar
 • Hundmöten…

Polka fick träna i fredags på Motala BK och hon var väldigt glad efter lite träningsvila… Mycket bra saker fick vi till! En riktigt bra fjärr och två snygga apporteringar. Sen lite strul i rutan och halvtaskigt följ. Bra inkallning med ställande. Halvdåliga transporter.

I lördags var det sök, äntligen tyckte Polka! Hon sprang som en liten dåre och kom lite halvdåligt på inkallning men skötte sig i övrigt bra. Hon fick ta det lite lugnt då jag var lite orolig efter hennes illamående på torsdagen men hon verkade inte bekymrad alls över det längre. Tre figgar och fyra tomslag. Bra jobb men lite väl springig. Här behöver vi jobba mer med lugn och inkallning. Jag försöker vara väldigt lugn själv  men hon är nog inne i en pigg fas just nu så då hjälper det inte… Förhoppningsvis blir det bättre när hon får träna lite mer regelbundet igen när vi kör på vardagar istället.

Idag var det så tävlingsträning i Mjölby. Det blev en lång men trevlig dag med bra information. På uppvärmningen blev Polka påverkad av att jag tränade lite avlämningar och blev stressad och ville knappt ta godis vid ett tillfälle. Ändå går hon in och jobbar på med mycket glädje och energi. Rutan var svår, den låg i nedförsbacke på ett sätt att ingen av hundarna hittade den enkelt. Polka sprang snett, kanske på väg mot utgången men hittar med lite omdirigering rutan. Lite väl grunt men jag lägger henne ändå eftersom jag inte ser bättre. På gåendet flyttar jag in henne bättre. Dåligt uppslut. Det behöver vi jobba med, likaså positionen i rutan. I fjärren tappar hon tanken och nosar massor. Vet inte varför… Lite splittrad antar jag. Hoppapport tappar hon också tanken då hon slår på näsan och hittar en godis på plan. Tugg i avlämningen men inte mycket. Mycket bra vittring utan tugg men med handhjälp. Bra metallapport men dålig avlämning. Jag borde nog ha belönat farten istället… Polka ska i veckan som kommer få jobba med:

 • Fritt följ – enbart utföra bra positionsarbete
 • Avlämningar med tassar på target
 • Stilla tassar
 • Hoppapport med fokus på fart
 • Position i rutan och avslut
 • Framåtsändande
 • Transporter

Hundarna ska även få göra lite uppletande och något spår med fokus på noggrannhet.

 

2016-03-31 10.32.16.jpg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *