Ny vecka, bättre träning

I helgen tränade vi sök och lite lydnad. På söket gick Polka bra, lite snett framåt på båda sidor men andra-skicken var suveräna så det går väl inte att klaga på egentligen. Kanske lärde hon sig något av det också… Första figgen missade hon faktiskt för att hon svängde av innan den (dolt för oss på stigen), så kanske tänker hon till nästa gång… Men troligtvis får vi fortsätta harva på med raka slag, hon har lite svårt för det ibland. Överlag var hon annars klockren. Höll rullen bra utom fastrullen som hon släppte lite tidigt.

På lydnadsplanen på lördagen gick det sådär. Jag blev irriterad över hur dåligt vårt följ är och hur stissig hon är i apporteringen. Det blev inte bra. Hon behöver ju inte mer press på sig och hon känner ju hur jag är. Zack gick det lite bättre med men jag har hela tiden en tendens att köra för långa pass med honom. Han fixar inte så långa grejer än! Han kunde dock träna med annan hund på plan utan att skälla mer än en gång så det är verkligen en framgång! Idag har jag bestämt mig för att veckans träning ska bli bra! Jag ska lägga upp bra pass som hjälper oss framåt! 😀

2016-04-09 17.14.39

Polka ska idag få köra lite gruppmoment med fokus på fokus (!) och ingång på plan och ett fritt följ med kortkoppel. Sen ska vi kolla lite på fria följet och sättande under gång. En lång inkallning med ställande och belöning bakom och därefter blir det framåtsändande (som för övrigt var det enda moment som kändes som det gick framåt i helgen). Lite apporteringar med bra fart, därefter avslut med lekbelöning. Vi ska köra nån ruta med fokus på position och avslut med godis under armen. Och kanske lite kryp i slutet för att kolla av.

Zack ska få vara med och kolla på hundar och leka lite, byteslek och komma tillbaka med leksak. Kanske även lite fritt följ. Han ska för övrigt få jobba med ställanden framåt, dels shejpa in men även under kommando. Han har har inte fått lära sig stanna alls men det börjar nog bli dags för det. Vi ska fortsätta med att shejpa in plocka upp föremål och springa till target! Kul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *