Tävlingshelg

Tävlingen i lördags gick bra sånär som på två saker, fria följet och rutan. Men Polka hade en fin attityd och vi vann klassen. Hade vi haft en bra ruta hade det varit uppflyttning men allt höll inte så vi har mer kvar att jobba på. Får lägga lite tid på att utvärdera våra tävlingar efter söndag.

Det som vi ska jobba på nu är: platsliggning i dåligt väder, nedlägganden vid sidan, bakåtligg, avlämningar och rutan. Utöver fria följet alltså. Vittringen funkade urbra på tävlingen och hon tuggade inte ens så den behöver vi inte göra så mycket med just nu. Inkallning med ställande funkar också bra men där behöver vi jobba med stillasittandet. Jag ska ta och lägga in några inkallningar i sittet för att få upp lite bättre fokus i veckan. Så passet ikväll ser ut typ så här:

Ingång på plan och fritt följ + sättande + rutan med target och belöning. Därefter kör vi avlämningar (blanda att belöna fart och ingång), fjärr (bra nedlägganden och belöning bakåt), rutan igen och sen fritt följ (belöna upp position), inkallning och framåtsändande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *