Nära men ändå inte

Vi har återigen tävlat och det gick bra, vinst men inte uppflytt. Det var synd att vi bara var några få poäng ifrån men så är det. Vi fick tillbaka tugg och ett riktigt dåligt ställande i inkallningen så vi var inte värda mer poäng men man blir ju lite less när det är så nära. Men det kommer.

Nu ska vi fokusera om på brukslydnaden, dels inför kurs men även inför eventuell tävling (om hon inte börjar löpa…). Men först är det tävlingsträning imorgon och jag tänkte överraska med massor av belöningar. Först fritt följ med belöning under armen, sen ingång till ny del av planen och då gör vi ett sättande under gång och sen en inkallning med belöning bakom. Fjärr  och sist en hoppapport.

Sen blir det spår och lydnad på söndag så vi hoppas på bra väder. Nästa vecka ser rätt tom ut så vi hinner nog få in rätt mycket träning då med. Så det gör nog inget att det inte blir så mycket denna veckan. Idag tänkte jag cykla en sväng med Polka och jobba lite med konditionen. Det som vi ska fokusera på framåt är:

Fritt följ med belöning under armen och noga med position

Inkallning med ställande på längre avstånd, börja lägga in lägganden?

Framåtsändande med target, saktagående med fokus framåt

Kryp, nedlägganden och några steg framåt samt att se framåt

Tungapport 2 kg ( 1 kg har vi kört och det gick jättebra!)

Kedjor med skall, hopp, apportering.

Rutan från olika riktningar med target

Fjärr med fokus på bakåt-skiftena

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *