Spår och lydnad

Igår var vi till Mjölby för tävlingsträning. Det bra rätt bra men lite het hund. Det kändes bra att belöna rätt mycket och ha en hel del störning. Det mesta funkade bra. Lite framflytt i fjärren och dåliga nedlägganden men de kommer med krypträningen… Så vi måste boosta dem mer! Men fria följet går åt rätt håll! Mindre tugg i hoppapport, helt ok ställande men hon fokuserade på bollen bakom.

Idag var vi ute och la spår och tränade lydnad med Marianne. En bra dag med fint väder. Först gick vi spåret och det blev lite för svårt för Polka. Runt en kilometer och en liggtid på över två timmar (tror jag). Började bra men efter ca 700 m tappade vi bort oss och hade svårt att fästa i spåret igen. Troligtvis var det en del störningar i markerna och hon hade svårt med de öppna delarna bitvis. Sen blev hon även trött, det var varmt och vissa delar gick på torrt underlag. Men första delarna var riktigt bra! Zack fick också spåra lite och det var första gånget som jag kände lite drag i spåret så nu måste vi ta tag i noggrannheten och hjälpa honom lite mer där. Jag är lite sugen på att testa lite hårda spår för att se hur han reagerar.

Sen blev det ett kort lydnadspass och det gick överlag bra. Vi var nog lite trötta så matte kanske kunde skött sig lite bättre men det blev ganska bra. Lite svajigt på framåtsändandet, det blev nog lite svårt på senaste träningen så vi behöver backa lite där igen. Bra kryp!!! Nu har vi testat och det går att krypa tio meter så nu blir det lite kortare sträckor igen och mycket stadga. Och fokus på nedlägganden. Jättebra tungapporteringar (2 kg) och fint hopp och helt ok skall. Lite rutor gjorde vi som blev rätt bra de med. Vi gjorde en elitdirigering som blev överraskande bra så det var lite kul.

Imorgon blir det mer brukslydnad på klubben. Fokus på framåtsändande, lugnt kryp, stilla skall och lite mer utrymme på hoppet. Fritt följ och inkallning med ställande. Zack ska få göra lite lekövningar med byte av leksak och även frysa när jag lägger ned en godis (utöver socialträningen…).

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *