Att träna en Zack

Zack är inte en helt lätt hund för mig som är van vid en helt annan typ av träningskompis. Jag måste verkligen tänka på hur jag ska göra för att få in energi i allt vi gör. Korta pass med mycket energi.

Jag har börjat försöka jobba lite med fotgåendet igen men är lite osäker på hur det går. Vi har fått in mer energi men tappar lite position då och han orkar verkligen inte länge. Men korta pass får vi jobba vidare med detta, godis blandat med lek. Både ingångar framifrån och att komma upp vid sidan och gå en kort sträcka tränar vi. Få repetitioner och mycket lek däremellan.

Andra övningar som vi ska göra:

 • Vänd tillbaka till skål, först göra en övning.
 • Leksakslek, byta mellan olika leksaker, gå från leksak.
 • Backa med energi med mig
 • Bytesleken
 • Belöna kontakt i utgångsposition, lägga på lite störning
 • Snurra i fotposition
 • Ta leksak upp hos mig, komma tillbaka med leksak
 • Tävlingsmässiga belöningar
 • Låsa blicken framåt
 • Ögonkontakt med störning
 • Byta boll mot boll
 • Trampa på target
 • Vända ifrån och belöna att han kommer ikapp

Väldigt viktigt är att hela tiden se till att han är helt engagerad i leken. Springer han sakta missar han, så han måste hela tiden ta i. I söket däremot går han superbra! Han har redan fattat lösrullen och plockar med sig den fint! Himla lättlärd hund när han väl är motiverad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *