Eliten nästa!

Det är rekordlänge sen jag skrev senast. Det har varit väldigt mycket annat än hundträning på senaste och det tillsammans med nervositet inför tävling har gjort att jag haft tankarna på annat. Vi tävlade igår i högre klass sök med vinst och uppflytt. Detta trots att vi tränat för lite… Vi fick väldigt mycket poäng med oss från söket och uppletande men också en del bra tips. Det enda avdraget i söket var på grund av att hon inte riktigt släppte figuranterna när hon inte fick belöningen från dem så det måste vi jobba på. Jag fick även lite backning på att jag stressade lite mycket på tillbakavägen från påvisen och att jag vattnade lite för tidigt. Bra att tänka på i fortsättningen! Inget vatten förrän alla är tillbaka på stigen! Vi hade massor av tid tillgodo så det ska gå att ta det rätt lugnt. Hon gjorde så fina inkallningar och superfina slag och markeringar. Verkligen inget att anmärka på. Jag la även in lite flying som funkade utmärkt trots att vi aldrig tesat det på träning… Kanske ska lägga in det ibland i träningen?

sokI uppletandet missade hon föremålet som låg närmast stigen men hittade som tur var de andra tre. Vi måste öva mycket på föremål som ligger nära stigen framåt. Annars inget tugg eller annat problem! Lydnaden gick bra men hon var trött. Vi fick bra poäng på allt utifrån våra förutsättningar. Det vi ska jobba vidare med är:

  • Fritt följ i nya miljöer och med ny kommendering. Vårt fina fokus var borta, positionen var sådär.
  • Inkallningen – funkade superbra så nu är det bara att öka avstånd och träna lägganden
  • Framåtsändandet – fint, dock stannar hon till i saktagåendet och inkallningen var för dåligt tränad
  • Kryp – här har hon bytt teknik så där behöver vi börja om igen. Vi fick dock bra betyg för låg är hon ju när hon krälar på magen…
  • Skall – bra! Lite studs men fint skall och bra tystnad.
  • Tung – överraskande bra. vi behöver dock fortsätta stärka upp och få till ingångar och avlämningar
  • Hopp – hon slog i men det tror jag bara beror på att hon var trött. Annars fint.
  • Stege – nyinlärning, tror jag ska lägga fokus på långsam start och långsamt slut så kommer nog resten lösa sig.
  • Metallapport – få till bra. Den är redan ok.

En av de viktigaste grejerna jag tar med mig är att vi behöver träna mer, både uthållighet och kondition. Längre träningsdagar och mer spring mellanåt. Elitsöket är ju 17 minuter så en halvtimma behöver hon i alla fall kunna springa med bra tempo eller belastning (drag) utöver resten av momenten. Så mer träning! Hon var rejält tagen trots att det inte var så varmt så vi hade verkligen tur med vädret. Nu ligger vi lite lågt med några av momenten ett tag för nästa tävling är lydnadsklass 3. Elitsöket tar vi kanske lite hösten om vi blir klara!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *