Lydnadstävling på gång

Om drygt en vecka ska vi tävla lydnadsklass 3 i Söderköping. Min plan fram tills dess är:

Först två dagars vila, jag är på konferens och Polka är trött sen tävlingen. Hon lär vara pigg och glad på onsdag! Då kör vi sök och ska nog testa lite flying då, det var kul! 🙂 och lägga lite fokus på att låta bli figuranter.

Sen blir det lydnadsträning för hela slanten! Fritt följ med störningar och ingångar på plan. Sättande under gång med störningar och mer tanke på olika svårigheter och heta belöningar. Inkallning med ställande med kraft (blanda bollkastare, utplacerad boll och hela momentet). Rutan med fokus på ställandet och stadga i rutan samt avslut. Mycket target i början. Hoppapport med svåra kast och bollbelöning samt avslut separat. Metallapport med mycket glädje och ingångar och avlämningar med heta belöningar.

Sen måste vi nog träna lite på vittringen också. Lite olika miljöer och i kedjor. Hemma ska vi köra mycket hålla-fast träning i köket. Sist men inte minst fjärren, fokus på bakåtligg och bakåtsitt. Långa avstånd med matta och kortare med belöning bakom eller backande på ligget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *