Trevlig träning

Idag var vi iväg till LBK och tränade lydnad. Zack skötte sig riktigt bra och kunde träna med lite fokus på mig trots andra störande hundar. Det kan nog gå att få till rätt bra grejer med honom också till slut! Mycket fokus på snabba reaktioner och lek, lite självkontroll och vi fick även till några få steg fritt följ som såg riktigt energiskt ut!

Polka fick köra ruta, fritt följ, metallapport, inkallning med ställande och fjärr. I slutet även en kedja med fritt följ, inkallning, ruta, fjärr och sättande under gång som jag belönade i stadgan. Överlag fina utföranden men vi har lite kvar för att få en helt stabil ruta. Nästa pass ska vi köra med lite lätta linjer med target utan så mycket störning för att få upp känslan igen. Blanda belöning direkt och belöning i stadgan och ibland köra hela momentet. Imorgon ska vi jobba lite med vittringen och göra lite svårare vittringar i regnet och även befästa sättande under gång lite mer med hjälp av störningar. Bakåtsitten funkar fortfarande inte utan hjälper men det får vara så tills vidare. Vet inte hur jag ska få till det utan target på planen. Bakåtliggen är relativt bra men behöver fortfarande befästas så jag lägger in en del backande i fjärren för att få till rätt tanke.

På söndag blir det tävlingsträning i Söderköping. Då ska vi först köra ingångar på plan och fritt följ och sättande under gång för att få till bra känsla där. Sen tar vi en kedja med en enkel ruta, en vanlig vittring, hoppapport, fjärr och metallapport och sist ska jag belöna en inkallning med ställande med hjälp av en person bakom henne. Vi måste verkligen köra gruppmoment också, sista gången på kursen la hon sig i sittet vilket hon inte gjort på jättelänge. Idag gjorde jag en inkallning från sittet och det kändes som hon gillade eftersom hon satt med fin attityd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *