Elitlydnad-inventering

Ok, det är dags att börja planera träningen för eliten. Jag tänkte inte starta eliten i år men jag behöver verkligen strukturera upp träningen för att det ska gå att starta nästa år. Så här tänker jag nu kring (de nya) momenten:

Sitt i grupp och plats med inkallning – bra igång. oftast känns hon trygg i gruppmomenten och vi ska bara jobba ihop delarna och ytterligare befästa stadgan och sätta rätt kommando. Min plan är att ha Polka som inkallningsord.

Fritt följ – jobbar på med nuvarande plan, mycket störningar och nya platser och människor. Vi behöver ta tag i våra halter där hon hamnar lite långt bak just nu. Bra att titta på under lydnadskursen nästa vecka.

Z- ojoj, här har vi mycket att göra… Alla skiftena ska befästas först under bakåtmarsch och vi ska börja gå vägarna för att få in dem utan skiften först. Mycket belöning på läggandet och belöning bakåt på ställandet och belöning i sittandet.

Inkallning – Vi behöver jobba på ett bättre stå och få till läggandet. Jag har redan börjat med att träna lämnandet med ligg istället för sitt. Stå kan vi träna med het belöning bakåt och lite samma sak med läggandet fast där behöver jag även belöna mycket i själva ligget.

Rutan – vi behöver befästa positionen och stoppet i rutan och få till ett stabilt framåtskick. Jag har inte riktigt bestämt hur jag ska lära in framåtskicket men det lutar åt en blandning av target och bollkastning över henne. Kan vara något att prata om på kursen det med.

Dirigeringsapportering – Bra igång men ska sättas ihop ordentligt. Viktigt att jag lär mig säga rätt kommandon…

Vittring – Bra igång, det är tuggandet som vi behöver slipa på och även få lite störningsträning för att säkra upp momentet men i stora drag är det redan bra.

Runda-momentet – Vi behöver få till tighta rundningar och befästa alla skiften på avstånd samt plocka ihop delarna. Fokus först bör ligga på runda och skiften – resten lär vara enklare för henne.

Fjärr – vi behöver få till bakåtskiftena ordentligt. Idag gör hon de andra skiftena bra, utöver nedläggandet, men hon rör sig lite framåt två skiften. Nå nära håll funkar det men inte på över 10 m och under störning. Mycket belöning bakåt och targetmatta för att få ut avståndet. Blanda med att detaljträna hemma.

Polka fick ett spår på 450 m hemma igår, det gick rätt bra men hon var väldigt intensiv. Jag la godis i spåret vilket gjorde att hon var mycket noggrann men som sagt går hon upp i varv och drar som en dåre. Jag undrar hur jag ska få ner henne i varv under spåret. Nu hade hon inte spårat på länge så det kan påverka. Jag ska försöka lägga lite spår nu i sommar för att få igång spårarbetet lite mer. Zack fick också spåra lite och det gick rätt bra. Lite flummande men i stort hade han fint drag, nästan lite väl mycket. Jag testade att klicka för bra arbete och belöna från mig vilket kändes som att det funkade bra.

Imorgon åker vi kanske till brukshundsklubben för lite träning och på onsdag ska jag försöka få till ett fyspass med henne. Torsdag och tisdag blir det lugnt med träning och sen är det kurs fredag till söndag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *