Sommarkurs

I helgen har vi varit på sommarkurs i Klubbarp och det har varit en väldigt bra helg! Mycket bra träning! Jag har massor att tänka på och träna på nu! Saker att tänka på:

  • Tänk på belöningen i fria följet så att halterna inte blir så långt bak på Polka. Gör halvhalt, sväng höger och belöna mer framåt. Ge ibland från handen men från armhålan. Variera belöningen är nyckeln.
  • Zacks apportering är på god väg och fria följet börjar se bra ut. Fortsätt på det sättet! När han lägger av ska jag istället ta ut och träna Polka. Korta pass och inled gärna med att låta honom bjuda på beteenden. Gå mycket högervolter i följet så han får anstränga sig mer. (tvärtom mot Polka alltså…). Inled gärna träningen med att kasta godis förbi mig så han får dragning in mot mig.
  • Polka rutan – variera belöningen, ibland synlig belöning bakom, ibland osynlig, ibland kastad. Ibland target och ibland direkt på belöningen. Mycket variation. Dela upp träningen på olika pass för att träna olika saker.
  • Vi behöver träna mer stadga i skiften inför Z och även att höra andras kommandon men inte reagera på dem inför nya gruppmomenten. Gärna träna fjärr på samma linje som andra.
  • Framåtskicket, vi behöver ett bättre titta-kommado. Blanda target och utlagd belöning. Testa en klocka med targets för att få ut riktningen. Ibland gå linjen så hon ser var hon ska. Lägg ut flera targets som hon ska springa över tills jag säger stopp, gärna med belöning bakom. Jobba mer på uppställningarna så de blir bra och att jag inte trycker bort henne med kroppskommandon.
  • Fjärren – lägg ut boll för att få henne att tänka lite mer. Inte lika mycket slentrianbelöning från händerna.
  • Zack ska jobba mer på att springa till target förbi mig, gärna från godisskål. Lek på targeten. Variera min position.
  • Rundamomentet är på god väg och Polka fick ett roligt pass med mycket fart. Mycket fokus på springa förbi saker som ligger på väg till konen. Dags att börja lägga in skiften?

Polka har gått in i sin skendräktighet senaste dagarna nu och blivit svårare i träningen. Vi kör mycket stadga och det är tråkigt men det hjälper. Ikväll blir det sök men jag ska även försöka få till ett pass lydnad som en del i vårt projekt att träna mer än en sak per dag för att förberedda oss för långa bruksdagar. Igår blev det lite simning men inte mycket annat tränat och i måndags tränade vi lite tävlingsträning. Det blir nog fokus på lugna moment för att inte slita för mycket på henne. Z-träning, (stadga i skiften) fritt följ (halter och språngmarsch), framåtsändande, skall, uppställningar och något framåtskick. Zack får fokusera på leta vittringspinne, target och fritt följ.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *