Sommarträning

Nu är det semester och vi har tid till mer träning! Polka är just nu skendräktig vilket innebär att hon är lite trött i huvudet men väldigt hungrig vilket inte är en bra kombo. Det kräver lite mer av mig, dels att inte bli irriterad men även att lägga upp träningen så hon lyckas och lär sig något. Vi har kört lite dirigeringsapportering och det gick inte riktigt bra. Hon hade fel linje i huvudet så jag måste tänka ut hur jag ska få henne att skilja på rutan och dirigeringsapporteringen. Jag ska vara mer tydlig i mitt handtecken och kanske backa lite där så hon verkligen får bra linjer och kollar på mina tecken. Just nu ser hon mest vilken hand jag lyfter och springer åt något som hon ser eller kommer ihåg. Det kommer nog krävas mycket träning på dessa linjer… Ett annat alternativ är att jag lägger på ut-kommandot men jag misstänker att hon inte riktigt lyssnas på kommandot idag utan går på mitt handtecken. Ut låter dessutom lite likt rutan så det är en risk att hon förvecklar dem också. Jag får nog helt enkelt nöta på och se om det sätter sig. Jag ska i alla fall köra mycket synliga apporter ett tag för att befästa linjerna. Konskicken har hon förstått nu i alla fall även om de inte alltid är jättesnygga.

Vi var iväg till Värmland i helgen och Polka fick träna lite i nya miljöer, det gick faktiskt riktigt bra. Vi gjorde inga avancerade grejer men hon kändes bekväm och engagerad men orken räckte inte lika länge som vanligt. Vi har gjort en del spår nu i helgen, två kortare spår med godis i spåret och en liggtid på 1,5-2 timmar. Rätt bra jobbat även på svårare underlag. Hon har börjat bli lite mer öppen i huvudet och kan tänka sig att spåra även på andra underlag än gräs! Jag ska även försöka få till ett spår och uppletande imorgon. Sen måste jag boka in henne på massage för jag tycker hon verkar lite spänd i vissa muskler. Jag får ta och försöka massera henne lite själv men det vore skönt att få någon annan som går genom henne ordentligt också.

Nu framåt ska vi fortsätta jobba på med framåtsändande och krypet. Får vi till lite tävlingsträning ska vi köra en kedja med hopp, skall och inkallning med ställande där jag belönar med bollkastare. Ingångar på plan i fotposition behöver vi också öva på. Sen fortsätter vi med utläggning inför dirigeringsapportering. På egen hand ska vi jobba med halterna i fria följet och z-skiften. Vi behöver också ta tag i ingångarna med tungapportering och öva stege när vi är i närheten av en sådan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *