Äntligen träning!

Det har varit lite träningstorka under den vecka som vi spenderade på västkusten. Det var alltför varmt och inspirationen infann sig enbart korta stunder. Nu är vi hemma igen och det var dags att komma igång med träningen igen. Härligt sa både jag och hundarna! Igår fick Polka och Zack köra lite uppletande och lydnad. Det var lite svalare på kvällen så det gick bra. Polka är i sin hungrigaste period och var inte så samlad som en hade önskat så lydnaden blev inte så bra. Fint skall dock. Zack testade att leta upp annans föremål, lätt och kul tyckte han. Inte på fullängd och bara två föremål men det är en bra början! På lydnaden och promenaden efteråt var han riktigt duktig! Han kunde träna med en annan hund på plan och skällde inget vid möte med andra hundar.

Idag blev det lite lydnad i trädgården och det var allt lite varmare än igår, vilket märktes på hundarna. Zack fick testa att springa till rutan för första gången (med en target som jag visade honom) och det gick riktigt bra. Jag tog ut lite för mycket avstånd en gång så då fick jag backa och gå närmare. Bra kämpat och rätt fin fart! Vid ett tillfälle tyckte jag mig se att han ställde upp lite väl smygigt men när jag avbröt och gjorde om var han helt upprätt igen så det kanske var en tillfällighet. Men absolut något att hålla koll på så han inte får in smygigheten i rutskicken. Lite apportering gjorde vi också och det känns bra, han släpper gärna apporten i fart och jag ska fortsätta springa iväg lite så han hela tiden tänker fart. Vi jobbar vidare med ingångarna och där har jag lite svårt att få upp farten ända in. Jag får klura lite på det. Kanske kan jag ha en belöning utlagd framför mig och att han ska lära sig att runda mig? Jag vill ju samtidigt inte lära honom att slå i mig. Får testa lite så får vi se. Vittring har vi påbörjat lite men han vill ibland testa att bära lite på de andra pinnarna så där behöver vi hitta en lösning eller verkligen se till att han tänker på att nosa i första hand. Alternativet är att lära in någon slags burkmetod men jag vet inte om jag är så pigg på det. Fria följet går ganska bra, vi tränar inte det så mycket. Jag tycker inte han orkar så länge så vi kör korta pass då och då, istället fokuserar vi mer på att ta i och engagemang. Varje pass försöker jag ska innehålla en inkallning som resulterar i lek, dels för att befästa stadga men även för att testa av farten.

Polka fick idag jobba med rutskick och framåtskick, framåtsändande, z-skiften och kryp. Kan ju säga att lydnadsmomenten gick bra mycket bättre än bruksmomenten. Hon verkar helt ha tappat känslan för punkten i framåtsändandet så där behöver vi backa igen. Krypet går dåligt på så många sätt, positionen är kass, tekniken är varierande och vinklarna funkar dåligt. Suck! Kanske borde vi lägga ner det ett tag och ta upp det igen när hon är lugnare? Eller backa massor? Tycker inte vi gör annat än backar i krypet. Rutskicken och framåtskicken gick däremot riktigt bra! Vi körde lite omdirigeringar som gick bra och jag ska även lära in framåtsteg. Skiftena gick bra, sittet är bra, ställandet ok, läggandet halvbra ibland.

Nu laddar hundarna om för ikväll blir det sök! Zack får köra hitta-övningar och en markering på stigen, Polka får jobba på raka skick och lite fler figgar än vanligt eftersom hon sist körde en 300 m ruta med tre figgar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *