Sök och lydnad

Igår tränade vi sök och båda hundarna skötte sig mycket bra. Zack fick 4 figgar och 2 markeringar och gjorde det bra. Lite svårt i ena markeringen då han inte tog rullen direkt men löste vid ett andra försök. Polka fick lite påhälsning av bärplockare vilket gjorde att träningen inte blev den bästa men helt ok ändå. Fina och raka slag överlag. Jag ska komma ihåg att träna mer på redan använda legor (lådor).

Idag var det lydnad på Mjölby och Polka fick träna lite dirigeringsapportering, ruta och följ. Rätt bra överlag. Sen tränade hon lite med husse och det gick fint. Zack fick lite störning av annan hund på plan och han skötte det rätt bra. Lite svårt med andras pipbollar men efter ett misslyckande lärde han sig att hålla sig hos mig. Bra rutskick, fin apportering, lite fotgående och några upptag framifrån. Han artar sig den lilla border collien. Upptag framifrån måste vi fortsätta jobba med och likaså tänka på att använda mer utlagda störningar. Vi kör en del fartmoment nu och det känns som han börjar få upp lite mer energi. Det blir inte så mycket fotgående eftersom det inte känns som att han riktigt orkar håll ihop så länge. Det kommer väl säkert och det känns rätt bra att vara igång med fartmomenten i alla fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *