Spår och kursstart

I söndags var vi iväg till nytt ställe för spårträning! Polka fick ett spår på 600 m med 10-tal pinnar och godis i spåret. Hon kämpade på och gjorde en bra insats. Några pinnar gick vi över men hon var nästan hela tiden i närheten av spårkärnan och spårade noggrant. Liggtid på 2,5-3 timmar och torrt underlag så det var inte de enklaste förutsättningarna! Zack fick ett spår på 200-300 m med en liggtid på dryga timmen och det gick ganska bra. Lite slingrig i arbetet men hittade fram till spårslutet och tog även upp spåret väldigt bra. Det var första spåret med annan spårläggare än mig men det bekom honom inte nämnvärt. Vi ska nog inte utöka svårigheten nu utan ligga kvar på korta spår så han får lite bättre fokus för han stannar gärna upp emellanåt och kollar av läget.

Polka fick även ett lydnadspass igår och hon skötte sig rätt bra. Jag är lite försiktig med att göra svåra saker eller saker hon tycker är lite läskiga just nu när hon är i sin svåraste fas i hormoncykeln. Hon är stressig och hungrig! Zack var på kurs och försökte träna med nya hundar. Lite svårt men också bra. Vi ska fortsätta öva på backa och fritt följ med störning. Först med saker och sen med matskål. Vi tränar även snabba stopp, sitt och ligg efter kastad godis. Han har rätt lätt för att lyssna vilket är väldigt skönt.

Idag var vi och tränade lite lydnad på ny plan och Zack skötte sig mycket bättre. Inga andra hundar på plan vilket underlättade mycket. Fint jobb med det vi jobbar med samt apporteringar och något rutskick. Vi konstaterade att boll är den svåraste störningen så vi ska jobba mycket med synliga bollar framme. Polka var som vanligt väldigt speedad men gjorde fina rutskick och framåtskick (!!), lite svårare med framåtsändandet, och fotgåendet och zätat. Imorgon blir det för förhoppningsvis mer träning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *