Spår och lydnad igen

I dagarna har vi tränat en del lydnad och idag även spår. Spåret idag blev riktigt bra för valpen, ca 200 m med lite godis, en leksak och en liggtid på 1 timma och 20 min. Bra jobbat! Polka fick spåra 550 m med mycket svårigheter, övergång över grusväg, andra spår, bilar och torrt underlag. Lite väl hetsig i början men sen bra. Liggtid på typ 2 timmar.

På eftermiddagen tränade vi lydnad i Mjölby. Zack fick göra lite rutskick med utlagd boll i rutan, fint! Bra störningsträning med utlagda leksaker och fin inkallning där Daniel höll fast honom. Vi kan tänka mer på att hela tiden har med farten! Polka fick göra lite långa inkallningar med fokus på ligga kvar. Vi behöver verkligen jobba med läggandena… Något att lägga fokus på nästa vecka! Krypet behöver vi också jobba med, framför allt med fokus på lugn och trygghet. Skall ska vi göra på tungdummyn och med den ska vi även träna avlämningar. Stegen ska vi ta tag i lite mer intensivt! Varje gång vi är på en BK ska vi försöka träna den så vi får inte ett flyt och självförtroende. Hoppet kan vi också köra lite mer och då lägga ut en target bakom så hon får lite dragning ut. Framåtsändandet ska vi också försöka jobba med nu när hon börjar lugna sig lite igen. Det går bra ute på grusvägarna men det är svårare på plan.

Vi kanske ska ta ett litet genrep imorgon för brukslydnadseliten för att se hur vi ligger till… kan bli spännande! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *