Uppletande och lydnad

Idag blev det uppletande och lydnad på LBK. Zack fick hämta tre föremål och gjorde det bra även om två föremål låg lite för nära varandra så han bytte. Han släppte även sista föremålet lite för tidigt så det ska jag också hålla lite koll på. Polka hittade fyra föremål på knappa 3 min och det fanns inte mycket att klaga på. Belönade bara sista föremålet och hon gjorde en fin  ingång. Till nästa gång ska jag belöna upp farten in lite mer och lägga ut svårare föremål.

I lydnaden körde vi igenom elitmomenten… Det var lite läskigt men det mesta gick bra. Fritt följ gick riktigt fint! Jag hjälpte henne rätt mycket med extrasteg höger och snurrar men hon gick överlag bra. Lite långt fram ibland. Inkallningen med skål bakom blev riktigt bra men hon la sig inte på första kommandot. Vi behöver lägga massor av krut på läggandet nu! Framåtsändandet blev helt ok, lite vinglig i saktagåendet och avbrottet var lite osäkert. Det behöver vi också träna mycket på. Även backa några pass och köra saktagående och halter med fokus framåt. Krypet gick ok. Vi har långt kvar till ett bra kryp men vi har lite bättre tyngdpunkt nu. Tekniken varierar stort och positionen är sådär men hon gör ändå överlag rätt. Just nu är fokus på lugnt och tungt. Några pass till med lugn och positionsfokus så kan vi se ta och ta lite längre sträckor. Jag ska mäta upp 12 m med två vinklar och även lägga in pausen för att det inte ska kännas svårt på tävling.

Skallet gick superbra idag. Det är lättare för henne att sitta still om hon får ha tassarna mot något så det ska vi fortsätta med. Metallen gick bra men vi behöver få till avlämningarna bättre. Bra att jobba med hemma! Tungapporteringen behöver vi ta tag i igen. Hon fick bära 4 kg tungdummy idag och hon tycker den är svår att bära. Dels är det nog tungt men den är ju lite svårare pga sin utformning. Avlämningarna kan vi träna med en lättare apport först och sen lägga in tungapporten efter hand. Hoppet gick super idag, vore bra att fortsätta träna det på hög höjd och med en targetmatta. Vi testade även stora stegen idag och det gick riktigt bra. Lite snabb men hon kändes trygg och väntade på mig både på vägen upp och ner. Bara att fortsätta med det som vi gjort! Vi behöver också ta tag i platsen och lägga lite längre platsliggningar. Och sen lägga på skott när vi har tillfälle till det med trygga hundar.

Överlag ser det alltså rätt bra ut! Det känns tryggt och om vi lägger på ett kol kan vi få en hyfsad lydnad lagom till tävlingarna i september. Nästa pass ska vi jobba med avlämningar med en lättare apport + metallen. Fritt följ på annan plan, inkallningen med ställande och skål bakom. Läggandet tränar vi vid sidan av ett litet tag. Krypet med fokus på lugn och framåtsändande med target. Hemma ska vi träna avlämningar, saktagående nära med fokus framåt och lägganden till inkallningen. Stege kör vi varje gång vi är på en plan där den finns! Vi kan även kedja följ, hopp, skall och en metallapportering.

Zack har fått träna lite sitt inför sitt i grupp med tassarna på stenar och det kändes riktigt bra. Även sättande och stopp på pall funkar bra. Vi har kört lite störningsträning under fotgående och det känns som väldigt nyttig träning för honom. Mer sånt! Fick även tips på att lägga in snurrar innan vänstersvängarna för att öka aktivitetsnivån och det kändes också bra. Förra passet fick han testa lite rutskick med utlagd belöning och då fick han riktigt fin fart och linje. Vi ska komma ihåg att träna mer bärande ända fram till mig i apporteringarna. Han har även fått lite vittringsträning och det går riktigt bra. Han har verkligen fattat att de andra pinnarna inte är intressanta utan bara den som doftar rätt. Några pass till och vi kan lägga ut pinnarna lite mer och kanske även lägga till lite mer störningar. Jag behöver börja tänka ut vad vi ska ta upp på kursen i helgen! Det ska bli himla kul!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *