Momentinventering

Jag gör fler och fler sånna här, känns det som, ju närmare tävling vi kommer. Men det känns bra att få översikt över vad vi har att jobba med.

Fritt följ – tråkmoment som går framåt om än sakta. Har börjat gå lite sträckor och det går bra ibland. Ofta flyter hon ut och jag måste kanske börja belöna upp lite mer istället för att gå så länge. Mer godis i följet nästa pass! Vi behöver verkligen träna uppställningar från transporter och i följet. Tänk mer på det!

Inkallning – faktiskt vårt sämsta moment just nu. Märkligt nog. Hon bara springer som en dåre. Får köra mycket belöning bakåt varje gång.

Framåtsändade – bra men lite vinglig i saktagåendet och vi behöver mer träning på att gå genom grupp. Dels träna hela momentet men även träna än mer på fokus framåt i enbart saktagåendet! Testa att belöna med boll i helhetsträningen.

Kryp – går hyfsat, har inga bra strategier just nu men vi jobbar på med det vi har. Jag rättar henne när hon kasar på magen och försöker jobba med position med hjälp av vinklar. Måste snart börja gå lite mer ordentligt. Bra med ny belöning som trillar ner mellan frambenen när hon är lugn och har fokus framåt.

Skall – bra, kör med target eller belöning under magen.

Tungapportering – tränar avlämningar separat och måste börja köra med riktiga tungen nu.

Metallen – avlämningen! kör lite kampanj på det nu eftersom det dåliga beteendet har en tendens att befästas när vi tränar mycket metallapportering. Ska nog träna detta lite sparsamt eftersom hon kan det men inte ska avskräckas. Lite fokus på fart nästa gång.

Hopp – funkar mycket fint. Har testat att lägga ut boll bakom och det har fått bra effekt. Hoppar mycket fint!

Stege – går rätt bra. Skuttar ner men det kanske inte gör så mycket? Fortsätta träna sakta upp och ner men kanske flytta belöningen till sista steget för att släta ut hoppandet lite.

Ska kedja lite mer och belöna upp transporter och uppställningar ordentligt! Bra läxa till nästa pass! Hemma kan vi träna avlämningar, uppställningar och fokus i saktagåendet. Nästa pass iväg kör vi inkallning, framåtsändande, följ, tungapport utan avlämning och stege om det finns samt kryp. Gärna avsluta med en kedja (typ följ, skall, hopp, inkallning).

Zack ska träna fokus på skål, att komma in i fotposition på pall, att springa ut till pall på längre avstånd och följ nära pallar. Matte ska fixa många olika leksaker.. Sen mycket inkallning då den inte varit så himla bra alltid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *