Ännu en vecka

Förra veckan bjöd på en del träning och en del vila. Två sök hann vi med men ingen cykling. Söken gick bra, inte mycket att klaga på. Sista söket var runt 250 m och vi hade lagt ut tre figgar på okänd plats för mig. Bra jobbat av Polka, lite gnäll men annars inget att klaga på. Jag ska komma ihåg att vattna oftare bara. Lydnadsträningen har gått rätt bra, framåtsändandet börjar bli mer stabilt men vi ska jobba vidare på saktagåendet. Tungapporten går sådär men krypet börjar bli bättre men det är inte bra. Det känns lite segt nu efter att ha sett det på film. Hon är hög bak, mycket mer än vad jag trodde. Inkallningen sitter inte alls. Framåtsändandet har gått sådär, hon springer bra ut men sen blir hon osäker. Ibland blir det nosande, men framför allt är problemet att hon har för mycket koll bakåt. Avlämningarna av metallen är inte heller bra, hon plockar upp den ok men inte super. Tungen går sådär också. Hon är så obekväm med den vilket känns lite trist. Vi fick inte till något riktigt bra pass idag. Funderar på om det beror på att vi körde innan frukost och hon var lite för hungrig?

Planen för inkallningen är istället att ladda inkallningen mer bakåt, roligare belöning bakåt och inte ropa ut så snabbt. Alltid stanna först. Inte belöna tråkiga ställanden. Köra lite kortare avstånd nästa gång för att få till ett bra ställande. I framåtsändandet ska jag köra med utlagda belöning framåt och öva in “ta den”. Krypet ska jag göra mycket kortare och hålla koll på hela hunden. Kanske testa att gå på lite? Avlämningarna ska vi slipa på, ladda metallen mer och göra fler hela moment. Övergå till 4 kg snart och börja köra hela momentet.

Zack får öva lite av varje, tror vi börjar komma framåt  med fria följet.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *