Vilodag och träningsdag

Igår var det helt vilodag för hundarna. De fick promenader men inget mer. Desto mer träning idag! Först ett sök där Polka fick en hel elitruta som hon skötte bra. Lite pip och lite luftiga transporter men bra hantering av figgarna. Bra tomslag men lite trött blev hon ändå i slutet. 12 minuter tog vi på oss så vi har tid kvar att jobba med. Hon fick fyra figgar i denna rutan.

Sen körde vi lite lydnad på plats med nytt folk och hundar. En 3 min plats, bra men lite nos i lämnandet. Bra sitt i grupp. Det var taskigt väder men trots detta kämpade hon på bra. Fria följet kändes bra idag, fin rak språngmarsch. Inkallningen är fortfarande halvdålig. Framåtsändandet gick ok, hon har svårt för saktagåendet efter framåtspringet, tror vi behöver fortsätta jobba med det och kanske belöna upp det lite mer. Vi får ta tillbaka targeten nästa pass. Krypet gick trots blött underlag rätt bra. Jag ska försöka gå med lite mer flyt i svängarna. Vi körde 3 kg tungapportering som gick mycket bra, gjorde dock ingen avlämning men den var så bra att jag tyckte det räckte. Metallapport med bra gripande och bra fasthållande och avlämning. Lite för lite tryck in i position men det kommer nog. Försökte köra lite dirigeringsapportering men det ville hon inte. Hon valde aktivt bort rätt apport… Något måste vi göra åt det där momentet. Det funkar bra med godis men inte apport. Vi får köra targets med skålar och sen byta ut skålarna mot apporter i samma pass så får vi se om det kan hjälpa.

Imorgon blir det mest vila, kanske vi köra några övningar. Avlämningar, någon inkallning och framåtsändande. Kanske någon dirigeringsövning. På tisdag är det sök igen och då ska vi backa, köra raka skick och många figgar. Kanske hinner vi lite lydnad och då ska vi köra tungapportering, kryp, framåtsändande, och en kedja med skall, metall, stege och hopp.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *