Andra tävlingen avklarad

I söndags tävlade vi igen, denna gång i Söderköping. Det gick bra! Några grunda slag i söket, ett föremål bort i uppletande och lite småmissar i lydnaden men överlag mycket bra känsla! Så himla fint flyt! Vi började dagen med att gå ut och träna lite på plan och det var nog en bra idé. Fint fokus och bra känsla. Det jag har med mig som vi behöver öva på är:

Sneda skick i början av sökrutan. 150 m tomskick…! Att kunna ställa om riktning och att alltid gå ut på djupet.

Uppletande – lägga föremål nära. Tror det var blåsten som sköt ut henne i ytterkant. Testa att kalla in ibland så jag vågar det på tävling.

Lydnad:

  • Kunna gå stege direkt efter platsen
  • Högerhalter
  • Inkallningen, framför allt läggandet
  • Nedlägganden
  • Kryp
  • Att lägga brytpunkten tidigare i framåtsändandet och gå långa saktagåenden
  •  Avlämningar av tungapporten
  • Tystnaden och stillaståendet i skallet

Superfina transporter och bra glädje genom hela programmet!

Nu blir det lite mer fokus på lydnaden ett tag. En sån sak som vi ska jobba med är läggandena. Vi ska ta tillbaka targeten och boosta tunga lägganden. Vi ska även jobba med fokus framåt i alla skiften inför Zätat. Nöta dirigeringsapporteringen. Ta tag i fjärren igen och även rutan med framåtskick. Till helgen tar vi nog tag i framåtsändadet igen och krypet men nu får vi lite vila från brukslydnaden i veckan 🙂

Imorgon kör vi uppletande med fokus på föremål nära och ett svårt föremål på djupet. Lydnad med fokus på dirigeringsapportering med skål och sen apporter. Zäta och rutskick med framåtskick med target. Zack får göra uppletande med föremål långt ut och i mitten. Lydnad med fokus på fritt följ, ett rutskick och sen inkallning, startklass-apport och följsamhet kring rutan. Zack är nog i en ny fas just så vi får se hur mycket träning det blir… Han är lite extra pipig och trött. Han har varit lite kass i magen, troligtvis har han ätit ett ekollon som kom ut häromdagen. Sen dess har han varit bra så vi hoppas det var den som var problemet. Det är lite upp och ner med träningen med honom. Ibland känns han fantastiskt fin, ibland vill jag bara ge upp. Nu har vi även fått lite låsningar som vi behöver jobba med… Framåt ska vi alltid har mycket störning på plan! Jag försöker att fokusera på att han kommer bli bra som vuxen och att vi inte behöver ha bråttom! Vi har många år på oss att tävla!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *