På gång igen

En veckas vila har hundarna fått. Vi har knappt gjort nått, delvis på grund av noskvalster men även lite dipp i motivation hos mig. Men idag körde vi ett lydnadspass med Zack och Polka. Polka har fått kämpa med dirigeringsapporteringen, rutan och runda. Hon hade svårt att hitta linjerna och att skilja det från rutan. Hon har svårt att lyssna och behöver massor av mängdträning på detta. Rutan gjorde hon däremot bra. Lite kort på framåtskicket så det får jag hålla koll på. Hon behöver också bli bättre på att tro på att det ligger en leksak rakt ut när jag skickar på ta den. Runda gjorde hon rätt bra, lite tråkiga stopp men efter lite påminnelse blev det mycket bättre. Zätat har vi också jobbat med och det går framåt men väldigt sakta. Stadgan är svår i detta moment enligt Polka! Vi behöver börja gå mycket kring koner för att vänja oss vid det, framför allt utan skiften.

Zack fick köra apportering, fritt följ och inkallning med bus. Bra jobb överlag. Lite pip när han gick in i sina låsningar på t.ex. kastad apport. Låsningarna behöver vi jobba med på alla pass. När han väl släpper är det rätt bra men det är något vi ska jobba med genom kastad leksak, utlagd boll m.m. Han fick även komma tillbaka med leksak där jag bytta leksak och försökte få till mer kamp. Det blir mycket spring och det känns som han gillar det. Fria följet var riktigt trevligt idag, det ena enda är att han blir lite yvig och ska kolla på annat. Idag kunde jag köra med godis i handen utan pip, vi får se hur det utvecklas. Jag tror det är viktigt att han får blåsa ur sig emellanåt med mycket spring. Vi körde även framåtskick med kastad boll. Det är han rätt bra på men viktigt är att få till bra avstånd. Nästa pass ska vi grunda runda kon, fria följet, störningar av kastad apport, ta upp apport framifrån och komma tillbaka med leksak.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *