Slit lönar sig till slut

Igår hade vi ett riktigt skitpass så det glömmer vi. Jag fick med mig några tankeställare vilket gjorde att dagens pass blev riktigt bra! Med Zack är det superviktigt att jag tänker och hänger med i vad han tänker. Han har lätt för att gå in och vilja kolla på nya saker som ligger på plan eller går in i störningar och då måste jag vara med och fånga honom eller stoppa honom innan det händer. Det märktes tydligt idag och det blev rätt bra men det finns mycket träning kvar där. Vi gjorde faktiskt en kedja på tre moment (fritt följ, inkallning och fjärr) som gick superbra! Lika fint fokus och engagemang genom hela! Bra transporter! Jag har lagt mycket tid på just transporter och att lämna saker, som t.ex. en kastad apport eftersom han just nu har mycket låsningar. De enda pip vi hade var i fjärren så den kanske vi ska tänka om lite med. Mycket bra lek idag!

Polka fick köra dirigeringsapportering och den gick bra, jag gjorde det lätt idag. Hon har svårt att välja bort rutan men med lite hjälp går det. Mycket träning återstår. Vi fick nog lite tugg idag med men jag körde plastapporterna så det kan bero på det. Hon fick även göra ett helt zäta och gjorde alla skiften, även om läggandet inte var vackert. Bra upptag på allt utom ståendet så det behöver vi träna mer på. Runda kon jobbade vi också med och hon fick en liten verkningsfull timeout när hon stack iväg utan att lyssna på mig i ett skick. Bra läxa för sen var hon mycket mer fokuserad. Bra ställande, bra sitt efter lite påminnelse. Ska köra mer med target nästa gång. Återigen har jag bortprioriterat brukset… Lydnaden är ju roligare! Nästa pass får vi köra mer framåtskick och fjärr samt fortsätta med dirigeringsapporteringen. Den ska nötas så det sitter!!! Jag kanske faktiskt får köra lite framåtsändande i alla fall, så nått blir gjort…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *