Kom igen!

Jag försöker komma igång med träningen men det går lite segt. Polka behöver träna mer på massor av saker men nu fokuserar vi på ett par saker:

Runda, dir app, backande och zäta. I runda ska vi öva att springa förbi apporter, dirapp kör vi linjer och konskick. Hon har jättesvårt att hitta apporterna i dir appen. Vet inte hur många repetitioner vi gjort men det är fortfarande väldigt svårt. Idag körde vi korta avstånd men i lite snö så det blev lite svårt ändå. Konskicken börjar få större värde och jag ska se till att första skicket alltid blir rätt. Konskicken blev bra idag! Mycket värde på att springa runt kon och vi fick även till ett bra stopp och ett helt ok sitt. Ett alternativ kan vara att ibland köra ett runda direkt efter stoppet och sen belöning för att få lite annan tanke. Jag ska försöka köra hela momentet lite oftare men lägga mest tid på runda. Backandet går ok, lite stressigt men ibland kan hon faktiskt backa rakt. Jag ska gå lite saktare och ibland gå bakåt för att kunna berömma när hon gör rätt och är rak.

Zack fick köra fotgående, lite kedjor, hopp och apportering. Fotgåendet är lite vingligt men går ok, inte så mycket pip idag! Ställande under bakåtmarsch blir bra om jag gör rätt! Det är jätteviktigt att jag ser till att han fryser och att bollen kommer direkt ett tag så han får in tekniken innan vi går vidare. Hoppet blev bra när han väl kom på vad det handlade om. Fina ingångar! Apportupptag framifrån är fortfarande svårt men jag tror att om han dels får mer erfarenhet och blir mer taggad kommer det lösa sig. Han gjorde några fina avlämningar idag så det känns som att det går åt rätt håll! Kedjorna gick riktigt bra! Fina sociala belöningar och bra transporter så det ska vi fortsätta med. Våga gå lite längre i inkallningarna och lägga ihop fler och fler moment. Våra pass består väldigt mycket av lek just nu och det känns bra! Han kommer tillbaka med bollen i snöret men inte med bollen utan snöre.

Imorgon blir det kurs och Polka ska få köra ett pass ute innan kursen. Hon får jobba med framåtsändandet, skall, hopp, linjerna i dir app med matskålar för att få fokus på rätt linjer. Vi kan även träna lite framåtskick med target. På torsdag ska vi köra uppletande och lydnad med Jeanette så då får vi lite träningshjälp! Zack ska få gå baklängesmarsch med skiften, fotgående, inkallning och apportering. Belöna upp transporter och även göra en kort kedja. Polka får traggla på med dir app och zäta!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *