En plan

Zacks träning rullar på så sakta, jag har koll på vad vi ska träna på och mycket handlar om fokus och engagemang och lite moment. De moment vi jobbar mest med är det vi har svårast för, fotgående och skiften. Fartmomenten kommer inte vara så svåra för honom eftersom han har lätt för fart, stopp, jobba på avstånd och stadga. Koncentration och lyssna är svårare så det är det vi lägger mest tid på. Även apporteringsupptag framifrån är en svårighet så det kämpar vi på med. Ingångar från hopp ska vi också jobba med och även lite mer fokus på skiften på avstånd. Hemma tränar vi fjärr med mycket hjälper, både pall och händer på tassar. Det går ok och med mycket stadgeträning så ljudar han inte alltför mycket. Vittringen har vi återupptagit med fokus på att försöka få lugn och långa sök. Känns bra så långt även om vi kör väldigt basic!

Polka däremot har ingen riktig plan. Vi har fokuserat på dirigeringsapporteringen senaste och det känns som att det faktiskt går framåt. Det ska vi fortsätta med så det sätter sig bättre och jobba med väl synliga apporter men på långa avstånd. Jag har börjat ta tag i krypet igen och jag tror jag har hittat ett bra sätt att träna det med mycket stadga och mottryck. Det går inte fort framåt kan jag säga… Men det är ett evighetsprojekt. Fjärren har jag lite gett upp på henne. Det jag skulle kunna tänka mig att förstärka är snabbare lägganden för helt stilla baktassar tror jag aldrig vi kommer få. En strategi är att köra stå-backa ofta för att få till ett bakåttänk. På så vis kommer vi undan lite av problemen men får ändå rätt tanke. Vi behöver också ta tag i stoppen på allvar och jag ska försöka ta hjälp av bollkanonen eller bollkastaren. Vi behöver också jobba på sitt/ligg i fart med hjälp av targets, dessa skiften belönas i position för att förstärka skiftena. Zätat ska vi också fortsätta jobba med och då framför allt stadgan i skiftena. Någon gång kanske vi måste testa av vittringen igen…

Sen måste vi ta tag i framåtsändandet igen… Tungen kan vänta till våren, den kommer vi fixa sen när skendräktigheten är över i februari. Skallet kan vi köra lite då och då, det kommer vi också lösa sen. Långa inkallningen får vi köra när vi kan och har bollkanonen med, det är rätt mycket färskvara så det är ok om vi kör det lite senare i vår känner jag. Stegen är ok, den behöver vi bara befästa inför tävling sen. Metallen likaså. Fotgåendet däremot behöver vi backa i och köra mycket snurrar, sidosteg och belöning efter sidosteg.

Så Polka, fokus nu:

  • Fotgående – snurrar, steg, belöningsplacering
  • Stopp, läggande och sitt efter runda (tänk på att inte kommendera för nära konen och använd targets människa!)
  • Dirigeringsapportering
  • Zäta
  • Framåtsändande, börja med saktagående mot boll, lägg på spring mot target.
  • Kryp – inne, mycket stadga.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *