Check

Vi tränar på, ibland känns det som att vi inte gör annat än tränar hund men ändå blir det rätt lite träningstid. Sen sist jag skrev har vi varit på kurs, tränat uppletande, sök och vallning. Uppletandet går rätt bra, han sköter sig fint. Kursen var också jättebra! Vi gjorde en kedja på tre moment och det jag tar med mig från den var ett fint, kort fotgående bra moment men att vi behöver träna mer med hundar som störning på t.ex. apporteringen och att han har lite bestämda uppfattningar om hur saker ska göras. Mer varierad träning och mer fokus på ingångar, med och utan apport. Vi kör lite fokus på just ingångar nu och det känns som att de redan är bättre. Så skönt med en hund som är så lätt att justera! Vallningen gick… helt ok. tror jag. Svårt att veta vad jag kan förvänta mig. Han har inte riktigt förstått grejen, några bra saker gjorde han dock. Mycket kvar att lära, både för matte och hund!

Imorgon kanske vi får till lite träning, onsdag är det kurs och i helgen ska vi i alla fall hinna köra sök. Så det blir lite tid till träning. Zack ska fokusera på ingångar med fart, apportering, runda kon, sitt och ligg i fart på avstånd och i fotposition. Och fotgående såklart! Nästa pass ska jag ta med godisautomaten och använda den till ligg/sitt, köra en del fotgående efter vi intagit planen via en transport med mycket lekbelöning. Sen tar vi apporteringen med fokus på att lägga värde på apporten. Börja nära med gripande och sen lägga ut framifrån på kort avstånd och även träna ingångar. Inne jobbar vi på med fjärren som känns mycket bättre nu. Helt utan pip senaste passet. Jag gör mycket mottryck och stadgeövningar som hjälper honom hitta rätt tanke. Samtidigt får jag vara noga med att enbart belöna utföranden med rätt fart så han inte blir långsam i rörelserna. Jag ska filma snart och se om det ser lika bra ut som det känns.

Polka då. Dirigeringsapporteringen börjar äntligen sätta sig. Lite segt ställande vid konen ibland så det får vi se upp med. Lite mer bollbelöning där. Bra väg ut till apporterna idag men det måste vi fortsätta jobba med för att skapa säkerhet i vägarna. Fotgåendet har vi gått tillbaka lite i och det känns bättre men inte hemma riktigt än. Vi ska också öva sitt och ligg i fart på avstånd och i fotposition. Ska försöka kombinera den träningen med båda hundarna. Vi körde lite framåtsändande idag som gick över förväntan faktiskt. Lite kom hon allt ihåg! Nu ska vi köra mycket saktagående mot boll för att hjälpa till med riktningen och dragningen framåt. Även kombinera med utspring när det passar och likaså inkallningen. Inne kör vi på med krypet, det känns lite dumt att träna det för mycket ute nu och få en tråkig känsla för att hon ogillar underlaget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *