Veckans träning

Jag är för dålig på att planera vår träning. Det är lite svårt att planera allt för noga eftersom vädret är lite växlande, minst sagt. Några saker vi ska fokusera på kan vi i alla fall fundera på.

Polka: Fotgående, backa,framåtsändande, kryp, runda, zäta, vittring, skiften i fart, kedja inför brukseliten

Zack: Vittring, fjärr, runda, apport, ingångar, kedja startklass-moment.

Båda två har fått köra några vittringar med husses alltiallopinnar som jag hittade i garaget. Första gången blev jättebra för Zack, fint och lugnt arbete. Repetitionerna efter det blev inte alls bra, han blev snabbt frustrerad och tredje repetitionen plockade han i flera pinnar. Lärdomen av detta är att bara köra en repetition och sen en stunds vila eller göra annat eller lättare. Sen fick Polka köra och hon fattade inte vilket moment det var. Pinnarna är annorlunda än de vanliga så hon blev hon helt förvirrad över dofterna. Jag plockade bort mer än hälften av pinnarna och visade henne rätt pinne innan jag gömde den och då blev det lättare. Lite stress men tillslut rätt bra arbete av henne med. Sen fick Zack köra igen och då blev det bättre. Han plockade lite i några pinnar men jag tror att även Polka hade varit på dem så det måste jag vara noga med. Alla pinnar ska vara rena från hundlukt.

Senare idag fick de köra fjärr och vi kan lugnt konstatera att Zack har lite bättre förutsättningar i det momentet. Efter att ha sett filmen har jag bestämt att nästa pass använda en annan hjälp. Istället för att fokusera på stilla baktassar ska vi nu lägga fokus på att flytta tyngdpunkten bakåt över en hjälp i bakåtsittet. Jag tror han har blivit tillräckligt musklad och förstått vitsen med att baktassarna ska vara stilla så det är nog lättare för honom nu. Polkas fjärr är som den är… det är ok att hon flyttar runt lite för jag har inte satt kriterierna för det tidigare. Målet för henne är att hon ska tänka bakåt i skiftena.

Sen krypet… Polkas kryp är inte bra. Delvis tror jag att hon kryper dåligt på vårt golv för det märktes skillnad på bakbenstekniken på och vi sidan av mattan. Hon har absolut blivit tyngre men hon går för högt både fram och bak. Frågan är hur jag ska träna för att det ska bli bra. Till att börja med ska jag testa vardagsrumsmattan och se om hon är bekvämare på den. Sen ska jag testa lite mer nos mot näsa för att se om det kan hjälp på något sätt. Det kanske kan kombineras med mottrycksövningar i fotposition.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *