Utvärdering av målen 2016

Inför detta året satte jag mål för vår träning och tävling, helt ovetande om att det skulle komma till en liten BC i familjen. Det känns som att det är dags att utvärdera målen och se hur vi klarade oss. Som vanlig sätter jag mest träningsrelaterade mål, vissa som är rätt svåra att mäta men som jag oftast har en känsla för. Så här gick det:

Vårt övergripande mål som ekipage (Maria och Polka)

 • Bli ett än mer samspelt ekipage på och utanför tävlingsplan –CHECK!!! Vi har verkligen utvecklats på tävlingsplanen och hittar en helt annan känsla på tävling!
 • Tävlingsträna mycket – YES! Det krävdes för att åstadkomma målet ovan.
 • Göra mer och bättre planerad fysträning samt jobba med stretching och massage regelbundet – Jovars. Det började bra och under sommaren var jag ganska duktig men sen blev det rätt dåligt under slutet av hösten…

Resultatmål/momentmål

 • Upplytt till elit i lydnad, sök och/eller spår. Lydnaden känns inte så långt bort, brukset är lite svajigare men jag hoppas på uppflytt i någon av grenarna. CHECK! En snygg uppflytt med marginal i söket, mycket mindre marginal i lydnaden men det gick! 🙂
 • Start i elitklass i spår eller sök – CHECK! Två starter i söket, valde bort spåret helt i år.
 • Bli startklara för elitlydnad 2017 – Jovars. Vi jobbar vidare. Långt ifrån klart men det går framåt.
 • Planera och utveckla spårträningen mer – Haha! Nej. 
 • Fortsätta utmana i söket och uppletandet- JA! Vi har gjort många svåra uppletande och gått kurs i söket vilket har utvecklat oss massor!

Förarmål

 • Jobba med mental träning – Ja! Men inte så mycket som planerat men vi har tävlat mer vilket hjälpt oss framåt mer än vad jag trott.
 • Bli bra på att tävla – Ja, eller typ. Bättre i alla fall. Se ovan.
 • Inte fastna i svåra moment – Typ. Jag tror jag blivit lite bättre på det. Har ingen riktigt känsla för det så det var nog inte ett bra mål.
 • Variera träningen mer och inte träna så momentlikt – Ja. Helt klart mindre momentlik träning numera. Samtidigt märker jag att jag nästan svängt åt andra hållet och tränar väldigt sällan helt tävlingslikt. Tål att funderas på vidare.
 • Bli bättre på att läsa Polkas sinnesstämningar och lägga upp träningen efter det- JA! Detta har verkligen blivit centralt i vår träning under året. Polkas skendräktigheter har förstört en hel del och tvingat mig att bli bättre på att förstå henne. Samtidigt finns det mycket kvar för mig att bli bättre på här, inte minst i förhållandet till Zack. Det är nog ett mål jag ska jobba vidare på och hålla fast vid.

20160622_100957-1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *