Mål för 2017

15433791_10154350073688237_7687363105490009115_n

Gott nytt år!!! Det är redan 2017 och dags att planera för kommande året. Nu har jag två hundar att planera för och det känns väldigt roligt! Som vanligt kommer jag blanda resultatmål och träningsmål eftersom de fyller lite olika uppgift. Resultatmålen är en avstämning av hur träning och tävling funkar och hjälper upp motivationen. Träningsmålen påminner mig om vad jag ska tänka på under träning och ser till att jag utvecklas som hundtränare. Oftast är det träningsmålen som känns viktigast även om de är svårast att mäta.

15726530_10154346795533237_4423461986400419471_n

Zack

 • En större trygghet och fokus på mig omkring okända hundar – detta är Zacks viktigast mål för året. Dels för att hans problem med andra hundar skapar svårigheter i vardagen och för att det påverkar träningen väldigt mycket.
 • Stärka upp en bra balans mellan motivation och fokus- Detta är ett träningsmål som jag alltid måste ha i åtanke eftersom Zack behöver mer motivation för att klara störningar samtidigt som vi måste balansera så han inte börjar ljuda. Speciellt viktigt i nya eller störiga miljöer.
 • Träna vallning – antingen gå kurs eller på annat sätt få till lite regelbundenhet och hitta ett lugn så vi slipper skällandet i närheten av fåren…
 • Uppflytt ur startklass! Årets enda resultatmål. Jag tror att vi kan fixa det om vi får till mer uthållighet och störningstålighet. Annars får det vänta ytterligare ett år. Eller så kommer vi ännu längre… Momenten kommer inte vara problemet utan det är allt annat runt tävlandet som ska funka innan vi går ut och tävlar.

Polka

 • Fysträna mer! Med hjälp av vår sponsor, Dimmans hundhälsa, ska vi göra ett bra upplägg som ger oss förutsättningar att prestera på årets tävlingar och undvika skador.
 • Tänka på att lägga upp träningen på ett sätt som passar Polkas sinnesstämning med tanke på hennes hormonsvängningar i samband med löpen. Det är viktigt för mig att tänka på att inte skapa osäkerheter men ändå våga träna på det som är lite svårare under dessa perioder just för att stärka upp våra svaga sidor extra mycket.
 • Träna mer kedjor!!!
 • Bli ännu bättre på att tävla genom att tävla mer och jobba med mental träning.
 • Ta cert i söket – får vi lydnaden att funka ska vi klara det.
 • Starta klass 3 i lydnaden med bra känsla!

Maria

 • Strukturera träningen bättre!
 • Skapa en mer hållbar vardag med balans mellan jobb, (mycket) hundträning och allt annat i livet.

Oavsett hur det går med målen tror jag vi kommer få ett spännande och intressant 2017!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *