The game is on!

Idag hade jag och Polka besök av vår sponsor, Marie från Dimmans hundhälsa. Det var ett mycket intressant och trevligt besök som gav oss en träningsplan för hela året och nya insikter.

Marie gick genom Polka på flera olika sätt. Till att börja med kollades vilopuls och kroppsdelar mättes både högt och lågt. Det visade sig att Polka var lite starkare på vänster sida då det var 6 mm skillnad mellan de olika sidorna på överarm och lår. Inga stora skillnader, speciellt inte på låren, men det är något jag ska ha i åtanke när jag nu sätter igång med försiktig styrketräning för att stärka upp hennes svaga sida. I lydnaden kör vi en del runda kon och vi kunde konstatera att hon väljer sin starka sida för att skjuta ifrån med och just därför blir det extra viktigt att stärka upp henne på den svagare sidan. I övrigt bedömde Marie att hon var väl musklad och rörde sig fint. Vi testade lite ruscher där Polka (efter uppvärmning såklart!) fick springa så snabbt hon kunde mellan oss när vi stod på 25 m avstånd för att få upp pulsen. Kul träning tyckte Polka och hon sprang på fint. Efter några repetitioner slog hon av något på tempot och vi avslutade då träningen. Polka flåsar nästan aldrig om det inte är så varmt så Marie gav mig lite tips om hur jag ska läsa henne eftersom hon ändå blir trött av träningen.

Efter detta kände Marie igenom Polka ordentligt och hittade lite spänningar men inget som vi behöver oroa oss för idag men information som vi tar med oss och följer upp. Jag fick en träningsplan med en mängd olika övningar som vi kan göra ibland utöver planen och ett träningsupplägg där vi fokuserar på två typer av övningar i varje fas. Vår tävlingssäsong kommer vara som intensivast under april när brukset kommer igång så planen är anpassad efter det. I en första uppbyggnadsfas ska vi börja med benmanschetter vilket framför allt ska hjälpa till att muskla upp frampartiet något. Samtidigt ska vi även köra cavaletti-övningar vilket också ska bygga lite muskler. Jag har fått en träningsbok med guidning om steg för steg vilket känns väldigt skönt! Nu blir det till att inhandla lite mer träningssaker och komma igång så sakta med träningen. Det ska bli riktigt roligt och det känns superbra att ha Marie som stöd!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *