Stopp och belägg

Igår var vi iväg till Ditte och tränade och umgicks. Polka fick träna framåtskick, runda och lite blandad brukslydnad. Det vi tar med oss från träningen är att Polka behöver bli mer tight till mig i uppställningarna. Det ska vi träna in med ord på pall för att sedan kunna flytta ut till träningen. Runda gick bra men vi är fortfarande inte ute på fullt avstånd. Det är väldigt svårt det där… Många repetitioner kommer behövas! Våra stopp är också ett sorgligt kapitel. Jag ska lägga en kampanj på det nu och faktiskt träna det mycket mer. Det hämmar oss i de andra momenten. Bara bra stopp, mycket kastad boll och belöning bakåt. Inget omvänt lockande.

Bruksmomenten gick bra, lite skutt i krypet men helt ok följsamhet. Det kommer nog aldrig bli vårt starkaste moment om man säger så… Framåtsändandet börjar äntligen sitta och nu behöver vi ta ut det på riktiga planer igen så vi får ut lite avstånd. Mer långa sträckor och hela moment. Tungapporten börjar se bra ut det lilla vi har kört. Jag ska fortsätta med 2 kg och använda pallen så får vi se hur det går.

Zack fick köra framåtskick och gjorde det bra. Svårt med omställningarna till andra objekt att springa till så det ska vi fortsätta träna. Det vi också ska lägga mycket tid på är uppställningarna, och ingångarna! Nästa pass ska jag belöna upp ingångarna lite mer så de inte blir så tråkiga. Mer fart! Lite fint fotgående fick vi till men jag ska testa att gå lite mer serpentiner för att undvika skuttandet. Apporteringsingångar behöver vi också ta tag i. Och vittringen sen. Förbud på att träna den i köket, det blir bara smakande av pinnar. Nu ska vi träna mer utomhus och få upp användandet av näsan. Inne kan vi köra med vedkorg om det blir tid.

Veckans mål: komma igång med vittringen! Den ska vi kolla av på kursen med Ditte så då behöver vi jobbat med den. Kommit igång med tungapporten. Bra för Polka! Köra gruppmoment ute. Gruppmoment med Zack på filt. Zack fotgående med leksak under armen. Polka kryp och framåtsändande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *