Jobbet utanför träningsplan

Just nu funderar jag en del på det jobb jag behöver lägga ner utanför träningsplan. Planerande och reflekterande tillsammans med andra samt det egna tänkandet kring rutiner.

Zack behöver mycket tydlighet och rutiner, annars har han en tendens att själv bestämma vad som ska hända härnäst. För honom blir momentrutiner väldigt viktiga och det är ett jobb som jag måste göra utanför plan. Jag behöver tänka igenom kriterier och idealutföranden samt momentrutiner bättre.

Momentrutiner:

Efter avslutat moment gör jag en social belöning därefter ett här-kommando och handen i sidan. Det betyder kom in till sidan och fokusera på min hand. Därefter rör vi oss tillsammans i en transport till olika punkter, en kort halt betyder inte att han ska släppa däremot behöver jag lära in ett vänta kommando där han inte behöver hålla kontakt men snabbt kunna gå in i kontakt igen.

Fritt följ – fot, tänk fot!  Zäta – fot – tänkt skiften! Vi börjar med… Inkallning: Kör, kör! Nu ska vi köra!! Fot – Lägglägg!  Ruta: (släpp handen) Nu ska vi springa, nu ska vi springa.Sitt. Dir. app – Nu är det dirigeringsapportering men först är det kon. Runda – Nu är det around, around. Sitt. Vittring – Tänk nosa, *sniff* nu är det nosa. Fjärr – fjärrfjärr- nu är det fjärrfjärr!

Imorgon blir det träningsdag och Zack ska träna: dirigeringsapportering – vänster med hjälp och snabba belöningar, transporter. Framåtskick och fotgående. Polka får träna framåtsändande – saktagående först och sen hela momentet ev. med saktakommando. Tungapportering och ruta. Ev. dirigeringsapportering.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *