Härlig lydnadskurs!

I helgen hade jag och Daniel förmånen att gå lydnadskurs för två av våra favoritinstruktörer, Heléne och Ditte. Det var en riktigt härlig helg både träningsmässigt och socialt!

Vi var två grupper och inledde helgen med två korta träningspass på fredagen för både instruktörerna. Därefter tränade vi en dag var med varje instruktör. Ett roligt upplägg där vi kunde få input på många olika saker från flera håll. Dessutom hade vi sällskap på kvällarna av Ditte så det blev mycket hundprat hela helgen! 🙂 Det var många trevliga och duktiga ekipage med på kursen så vi hade väldigt roligt och kunde lära oss mycket även av alla andras träning. Både Zack och Polka fick ett pass vardera varje dag och det blev tydligt att de har väldigt olika utmaningar i träningen!

För Polka är det svårt att jobba bort från mig och hon har alltid haft lite svårt för att göra snabba skiften i fart. Detta blir extra tydligt i runda-momentet där hon först ska välja bort lockande apporter, runda en kon långt bort från mig och sen göra ett snabbt skifte efter konen. Jag har valt att börja jobba med target vilket hjälper henne att få förståelse för var skiftet ska ske. På kursen jobbade vi en del med detta och testade även att balansera upp hennes dragningskraft mot mig med att skicka henne bakåt runt kon igen. Jag tror detta kommer skapa ett stabilt moment när vi får till alla delar, som ni kan se på filmen finns det en del kvar att jobba med! Avslutet känns rätt bra utöver att vi ibland kan få lite tugg så där hjälper jag henne lite med handen och vi ska lägga kampanj på att hålla fast.

Zack har helt andra utmaningar! För honom är det lätt att arbeta bort från mig men svårare att släppa kontrollen över omgivningen och att inte påbörja momenten i förväg. Han fick träna fotgående och uppställningar för att få bättre följsamhet i olika delar. Första repetitionen ser ni tydligt våra problem där Zack går iväg i förväg och har svårt att lyssna på mina kommandon. I senare repetitioner testar vi att han får gå med nosen i handen för att göra hans uppgift mer tydlig för honom. Det känns som att det kan hjälpa oss att bli mer samspelta på plan.

Jag fick lite hjärnsläpp i en övning och sa ett helt nytt kommando till Zack efter att jag förberett honom för ett rutskick genom att visa punkten. Han lyssnar faktiskt på vilka ord jag använder oavsett tonfall för här tänkte han till och kom på att jag faktiskt inte sagt rätt sak! Sen kom stoppet lite sent vilket gjorde att han fick fel vinkel till rutan men jag tyckte han var duktig ändå 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *